top of page

Skovfars børnerim

Husker du også tydeligt de historier du fik læst højt som barn?

I højtlæsningen opstår der en helt særlig form for kvalitetstid.

De bedste børnebøger er dem, vi selv lader os rive med af, nærvære kan tydeligt mærkes, og det skaber oplevelser vi kan huske langt ind i voksenlivet.

Derfor skriver jeg historier som både børn og voksne kan rives med af, historier i rim, som er nemme at læse højt, og med stof til eftertanke, som man kan snakke om bagefter og undervejs.

2-3.png

Herunder vil jeg fortælle lidt om hvorfor jeg skriver som jeg gør, men hvis du nu bare hellere vil se de børnerim jeg har skrevet, så klik her, og kom direkte til butikken.

 Børnerim med mening!

124437814_10159160825805139_826411025619

Litteratur skal helst få os til at stille spørgsmål ved os selv og lære os noget om livet.

 

Det lyder måske ambitiøst, men det synes jeg også at børnebøger skal, og det kan de godt, samtidig med at de er sjove.

Derfor skriver jeg børnerim med mening. 

Historier der kan lære børnene noget om livet, give dem stof til eftertanke, og samtidig udfordre, og være sjove på samme tid.

Det er også historier, altså rigtige historier med begyndelse, midte og slutning, en fortælling, hvor hovedpersonen lærer noget, hvor der er en handling.

Det betyder at mine børnerim ikke bare er korte vers på samme måde som Halfdans ABC, men i stedet kombinerer fortællingen fra eventyret med rytmen i børnerimene på samme måde som den amerikansk forfatter Doctor Seuss gør det i sine historier om Grinchen, Lorax osv.

Jeg synes nemlig at det er noget der bør være mere af i danske børnebøger.

 

Sjove historier i rim, hvor vi følger en karakter, hvor vi bliver rørt, hvor genkender os selv, og hvor vi følger fortællingen i flere lag.

 

- En børnebog skal nemlig ikke bare være et godt grin, den skal både få os til at grine, føle, tænke og huske.

Pløkke-palle - pindsvinet Pløkke-Palle er et rambo-pindsvin fra Marcus "Skovfars" børnerim "Sigrid - slangen uden venner" - et børnerim for fra 4-8 år

Rim og remser

Rim (og dermed også børnerim) er med til at udvikle børns ordforråd, og deres sprog - det ved vi fra Thorstein Thomsens rim, Halfdan Rasmussens, og mange flere, vi husker hvordan de fik os til at smage på sproget, og lære nye ord.

 

Rim giver  også højtlæsningen rytme, gør den mere, flydende og gør historien nemmere at læse højt, da det er nemmere at regne ud hvad der står længere fremme. Det gør teksten sjovere at læse, og sjovere at høre.. 

Herunder kan du se et par uddrag fra mit nyeste børnerim "Hakke-Hans lægger et æg" - hvis du vil prøve at høre historien læst højt, så kan den også findes på Skovfars hyggested (klik her)

- ved at trykke på pilene kan du læse et par forskellige vers fra historien om hanen Hakke-Hans, der rigtig gerne vil have kyllinger. Hans høns lægger dog desværre ingen æg. Hans har prøvet alle de metoder han kender fra sin tid i militæret, men intet virker. Til sidst får Frida overtalt ham til, at lægge et æg selv, så han kan vise hønsene hvordan man gør.

Hønsene Clara og Frida - dette er hønsene Clara og Frida fra Marcus "Skovfars" børnerim Hakke-Hans lægger et æg, en børnebog for børn fra 4-8 år

"Hans havde to høns, Clara og Frida de hed,

Og dem var der meget fint ved.

Frida var lige så elegant som en svane

Og Claras blik ku’ fortrylle hver en hane.

Og begge deres numser var så brede

At de nemt ku’ dække hver deres rede.

De var også gode til ballade og skæg

Der var bare ét problem: De ku’ ik’ lægge æg."

Fra "Hakke-Hans lægger et æg"

Marcus "Skovfar"(2020)

Børnebøger

Skovfars skøre børnerim!

 

- Køb dem her på siden, og husk at få bogen signeret! Det gør oplevelsen meget mere personlige, og hvis det er en gave, så gør det netop din gave til noget helt særligt.

Bare skriv navnet på barnet, der skal have bøgerne, i feltet på købssiden, du kan også skrive, hvis det er en særlig anledning, eksempelvis jul, eller børnefødselsdag.

Hakke_hans_l%C3%83%C2%A6ser_fb_optimeret
bottom of page