Skovfars børnerim

Husker du også tydeligt de historier du fik læst højt som barn? 

De historier vi husker er som regel dem, som vores forældre og bedsteforældre lod sig rive med af. Det var de historier de voksne også kunne spejle sig i, dér hvor de grinte, dér hvor de fortalte flydende, og dér hvor man tydeligt kunne mærke deres nærvær.

Når man sad på morfars skød og fik læst højt, så opstod der en kvalitetstid, et nært og kærligt rum.

Det samme nærvær kan vores børn og børnebørn mærke, når vi læser højt i dag, og i en moderne verden med moderne distraktioner er kvalitetstiden og nærværet kun blevet mere værd.

De bedste børnebøger er dem, vi selv lader os rive med af, det nærvær kan tydeligt mærkes, og det skaber oplevelser vi kan huske langt ind i voksenlivet.

Derfor skriver jeg historier som både børn og voksne kan rives med af, historier i rim, som er nemme at læse højt (børnerim), og historier med stof til eftertanke.

Hakke%20Hans%20og%20kyllingerne_edited.p

Herunder vil jeg fortælle lidt om hvorfor jeg skriver som jeg gør, men hvis du nu bare hellere vil se de børnerim jeg har skrevet, så klik her, og kom direkte til butikken.

 Børnerim med mening!

124437814_10159160825805139_826411025619

Litteratur skal helst udfordre os, få os til at stille spørgsmål ved os selv og vores omverden og lære os noget om livet.

 

Det lyder måske ambitiøst, men det synes jeg børnebøger skal, og det kan de godt, samtidig med at de er sjove.

 

De bøger og børnebøger, der gør indtryk på os er netop  dem der også lærer os noget om livet.

Derfor skriver jeg børnerim med mening. 

Historier der kan lære børnene noget om livet, give dem stof til eftertanke, og samtidig udfordre, og være sjove på samme tid.

Det er også historier, altså rigtige historier med begyndelse, midte og slutning, en fortælling, hvor hovedpersonen lærer noget, hvor der er en handling.

Det betyder at mine børnerim ikke bare er korte vers på samme måde som Halfdans ABC, men i stedet kombinerer fortællingen fra eventyret med rytmen i børnerimene på samme måde som den amerikansk forfatter Doctor Seuss gør det i sine historier om Grinchen, Lorax osv.

Jeg synes nemlig at det er noget der bør være mere af i danske børnebøger.

 

Sjove historier i rim, hvor vi følger en karakter, hvor vi bliver rørt, hvor genkender os selv, og hvor vi følger fortællingen i flere lag.

 

- En børnebog skal nemlig ikke bare være et godt grin, den skal både få os til at grine, føle, tænke og huske.

Pløkke-palle - pindsvinet Pløkke-Palle er et rambo-pindsvin fra Marcus "Skovfars" børnerim "Sigrid - slangen uden venner" - et børnerim for fra 4-8 år

Rim og remser

Hvis du vil læse mere om hvorfor jeg gør som jeg gør, så bare gå længere ned ad siden, ellers så klik her, og kom direkte til butikken.

Rim (og dermed også børnerim) er med til at udvikle børns ordforråd, og deres sprog - det ved vi fra Thorstein Thomsens rim, Halfdan Rasmussens, og mange flere, vi husker hvordan de fik os til at smage på sproget, og lære nye ord.

 

Rim giver  også højtlæsningen rytme, gør den mere, flydende og gør historien nemmere at læse højt, da det er nemmere at regne ud hvad der står længere fremme. Det gør teksten sjovere at læse, og sjovere at høre.. 

Herunder kan du se et par uddrag fra mit nyeste børnerim "Hakke-Hans lægger et æg" - hvis du vil prøve at høre historien læst højt, så kan den også findes på Skovfars hyggested (klik her)

- ved at trykke på pilene kan du læse et par forskellige vers fra historien om hanen Hakke-Hans, der rigtig gerne vil have kyllinger. Hans høns lægger dog desværre ingen æg. Hans har prøvet alle de metoder han kender fra sin tid i militæret, men intet virker. Til sidst får Frida overtalt ham til, at lægge et æg selv, så han kan vise hønsene hvordan man gør.

Hønsene Clara og Frida - dette er hønsene Clara og Frida fra Marcus "Skovfars" børnerim Hakke-Hans lægger et æg, en børnebog for børn fra 4-8 år

 "Hans havde to høns, Clara og Frida de hed,

Og dem var der meget fint ved.

Frida var lige så elegant som en svane

Og Claras blik ku’ fortrylle hver en hane.

Og begge deres numser var så brede

At de nemt ku’ dække hver deres rede.

De var også gode til ballade og skæg

Der var bare ét problem: De ku’ ik’ lægge æg."

Fra "Hakke-Hans lægger et æg"

Marcus "Skovfar"(2020) 

Hvis du vil læse mere om hvorfor jeg gør som jeg gør, så bare gå længere ned ad siden, ellers så klik her, og kom direkte til butikken.

Det skal være sjovt!

Mine børnerim er fyldt med skæv humor. Nogle ville måske ligefrem kalde dem pædagogisk, eller politisk ukorrekte.

 

Humor er, for mig, et ekstremt vigtigt element. Jeg tror nemlig på at fælles grin mellem barn og voksen skaber gode rammer for kvalitetstid og rum til nærhed.

Derfor skal det også være humor, som både barn og voksen forstår, og gerne på forskellige niveauer.

 

Børn kan sagtens skelne imellem hvad der er i orden og hvad der ikke er. 

De ved godt, at når lillesøster Sille i "Sigrid - slangen uden venner" kalder Kong-Kenneth for "Klamme kobra-svin", så er det fordi hun er bange, og de ved, at det ikke er noget man skal gå og sige derhjemme.

, ikke desto mindre, så er det et punkt hvor der som regel lyder et latterbrøl igennem salen, når jeg optræder med mine fortælleshows, og jeg kan forstå på mine læsere, at de har samme oplevelse når de læser højt derhjemme.

Kobraen Kong-Kenneth har fanget brilleslangerne Sigrid og Sille - fra Marcus "skovfars" børnerim Sigrid - slangen uden venner - en børnebog i rim for børn fra 4-8 år

Det var alt hvad jeg havde at fortælle om hvorfor jeg skriver som jeg gør, nedenfor kan du se de forskellige børnebøger jeg har skrevet.

 

Skovfars skøre børnerim!

Skovfars børnebøger er sjove historier i rim, skrevet til højtlæsning og kvalitetstid for børn mellem 4 og 8 år, og deres forældre eller bedsteforældre

 

- Køb dem her på siden, og husk at få bogen signeret! Det gør oplevelsen meget mere personlige, og hvis det er en gave, så gør det netop din gave til noget helt særligt.

Bare skriv navnet på barnet, der skal have bøgerne, i feltet på købssiden, du kan også skrive, hvis det er en særlig anledning, eksempelvis jul, eller børnefødselsdag. 

Hakke_hans_l%C3%83%C2%A6ser_fb_optimeret

Fri fragt ved køb over 289!